PG Mall – Belanja RM30 dan menangi hadiah mingguan

Dengan hanya membuat pembelian barangan di PG Mall, saya telah memenangi cabutan bertuah jongkong emas seberat 0.5 gram bernilai RM150 sebentar tadi!~ Bagaimana saya dapat menang jongkong emas ni? Kini PG Mall sedang giat mempromosi platform shopping online yang baru di www.pgmall.my Dalam mengalakkan orang ramai menyertai PG Mall sebagai shopper dan merchant, Public Gold menawarkan …

10 Dosa yang jadi penghalang rezeki

Setiap manusia bahkan setiap makhluk melata di muka bumi ini pasti diberi rezeki oleh Allah Subhanahu wa Ta’ala. وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا Dan tak ada satupun makhluk melata di bumi kecuali Allah-lah yang memberikan rezekinya (QS. Hud: 11) Namun ada kalanya seorang muslim sempit rezekinya. Misalnya bertahun-tahun tidak mendapat perolehan …

Promosi jadi Dealer dengan pembelian emas secara ansuran

EPP iaitu Easy Payment Purchase Public Gold adalah kemudahan pembelian emas fizikal dan dibayar secara ansuran bagi memiliki emas pelaburan seperti gold bar atau emas dinar 999.9 atau 24 Karat LBMA bebas gst dan patuh syariah. EPP adalah Program pembelian emas secara ansuran yang patuh Syariah di mana beli emas minima RM500 boleh bayar secara ansuran untuk jangka masa 4 …

Saya ni kategori penyimpan emas ke pelabur emas?

Hafizul, saya ni kategori penyimpan emas ke pelabur emas? Boleh terangkan perbezaan ni tak.. Thank u! ================== Sebenarnya pembeli emas kita boleh kategorikan kepada 2 kelompok iaitu penyimpan emas dan pelabur emas. Berdasarkan pengalaman 8 tahun saya dengan emas serta pembacaan dari buku-buku pelaburan emas saya summarize untuk anda: i) Penyimpan Emas Matlamat penyimpan  membeli …

Cara periksa sama ada gelaran Dato’ , Datuk, Datuk Seri itu betul atau auta ..

“Fuhh.. Dia dah dapat title Dato’ laa.. Artiss tu.. Bukan senang nak dapat title Dato’”..  Kita sebagai rakyat marhaen jangan terus teruja apabila diberitahu oleh member-member tentang title Dato’ ni. Kita boleh periksa sendiri sama ada title tu betul atau tidak. Saya saja nak share apa yang saya cari, majlis penganugerahan pengasas Public Gold iaitu …

Cara Beli Emas Public Gold

Proses pembelian emas Public Gold adalah sangat mudah dan straight forward! Tanpa berjumpa dealer sekalipun, anda boleh place order sendiri secara online (dibuka 24 jam sehari), selesaikan bayaran dan collect emas pada bila-bila masa dalam tempoh 2 bulan di pejabat Public Gold terdekat. Tapi kalau nak urusan lebih mudah, contact saya  (Klik 019-8884452) atau mana-mana dealer Public …

Apa yang kita boleh pelajari dari kisah Toys R Us bankrap

Baru-baru ini Toys R Us telah difailkan muflis. (Baca sini) Dengan hutang bertimbun sebanyak US$5 billion, Toys R Us secara rasmi difailkan sebagai muflis. Apabila memfailkan muflis, Toys R Us dilindungi dari pelbagai pihak sementara ia menyusun semula bayaran balik. Dilaporkan oleh Bloomberg, Toys R Us memohon pinjaman sebanyak USD400 juta bagi memulihkan struktur perniagaan …

Bro, Jangan Lepaskan Si Gadis Yang Ada 7 Sifat ni..

Kalau cari isteri pun mesti ada ilmu.. Nak cari calon isteri jangan letakkan kriteria utama yang berdahi licin saja. Pastikan yang mempunyai asas agama kriteria yang pertama. Tapi zaman dah berubah bro. Adalah penting untuk kita masukkan lagi kriteria tambahan seperti di bawah. Kalau dalam DNA calon isteri kita ada 7 sifat ini, laju-laju masuk meminang. Ajak kahwin terus lagi bagus. Antaranya …

[Video]: Pendapat Sheikh Imran Hosein tentang Bitcoin

Assalamualaikum, Ramai di kalangan rakan-rakan saya bertanyakan tentang Bitcoin. Saya bukanlah orang yang arif tentang bitcoin sebagai matawang, justeru orang terbaik memberikan pendapat untuk kita terima dengan hati terbuka adalah seorang yang pakar dalam dunia kewangan. Salah seorang insan yang saya ikuti saranan beliau sejak dulu lagi adalah Sheikh Imran Hosein. Mari kita sama-sama tonton …

Parkinson’s Law dalam kewangan

Saya pasti majoriti daripada kita ada satu keadaan ini dikenali sebagai “Parkinson’s Law”. Maksudnya dalam perihal kewangan adalah… Lagi banyak pendapatan kita, lagi banyak perbelanjaan kita! Ini sememangnya berlaku dan menjadi satu tabiat yang asasi bagi manusia. Betul tak? 🙂 Lagi besar pendapatan anda, lagi banyak perbelanjaan anda… Cara untuk mencapai kebebasan kewangan adalah untuk …

Homestay Bajet Kuching

Aaron’s Guest House: Budget Homestay Lokasi strategik di Petrajaya, Kuching Berdekatan dengan Masjid (20 langkah) Keperluan asas yang cukup sesuai Penjimatan yang banyak Insentif turut disediakan kepada introducer Promo sehingga 31 Dec 2017: RM100/semalam Boleh hubungi kami untuk tempahan/pertanyaan. Booking: wasap.my/60198884452 Booking: wasap.my/60198884452 Booking: wasap.my/60198884452 #HomestayKuching #HomestayBudget #AaronGuestHouse