Hafizul, boleh terangkan apa itu akaun GAP dlm bahasa yang saya faham ?

Alhamdulillah, ramai dah mula sedar kepentingan menyimpan emas. Tak kurang juga ramai rakan-rakan saya dah mula menyimpan emas.

Bro HH, boleh explain sikit tentang akaun emas GAP. Macam best je aku tengok..

  • Ok, GAP ni singkatan untuk Gold Accumulation Program. Konsepnya kita simpan emas secara sikit-sikit.
  • Contoh harga segram hari ni RM179/g. Awk beli segram, maka dalam akaun emas ada 1 gram.
  • Bulan depan awak ada duit lebih, beli 2 gram. Maka total gram dah jadi 3 gram.
  • Bulan seterusnya awk skip beli, tak ada masalah. Bukan wajib beli setiap bulan.
  • Tiada limit berapa lama nak simpan dan berapa banyak nak simpan. Terpulang kepada awak..

[Mengapa beli guna kaedah GAP?]

  • Tak semua org mampu beli 10 gram setiap bulan atau 1 dinar setiap bulan
  • Tapi kalau setakat 1-2 gram sebulan insha Allah kita boleh consider lagi. Sebab tu lah Public Gold memperkenalkan GAP Account ni. Beli sikit-sikit, dah banyak gram – boleh keluarkan dari akaun dlm bentuk emas fizikal. Sendiri pegang dan simpan.

“Owhhh, ada jugak konsep beli emas macam tu.. Senang lah faham.. Dah tu macam mana nak tau berapa harga emas setiap hari?”

  • Harga emas GAP ni berubah sekali sehari jam 12:00 malam. Awk boleh tengok harga emas di www.publicgold.com.my.

Ok, katalah saya dah kumpul 30 gram emas dan nak keluarkan emas fizikal 20 gram dari akaun GAP, macam mana proses nak keluarkan emas Fizul?

  • Soalan yang bijak.. Mudah saja. Awk cuma perlu call Branch Public Gold yang berdekatan
  • Inform dgn dia yang awk nak withdraw 20 gram dari akaun GAP.
  • Mereka akan buat appointment, bayar premium charge dan emas 20 gram sudah di tangan anda!

Oklah faham dah saya ni, Hafizul. In sha Allah saya nak bukak akaun GAP 5 gram hari ini. Nanti tiap² bulan ada rezeki saya tambah 1 gram. Terima kasih Fizul.. Mudah²an rezeki bertambah..

  • Ok faham dah konsep GAP? Insya Allah dah faham tu 70%.
  • Nak lebih faham 100%, bukak akaun GAP dulu 1 gram. Lagi cepat faham.. In sha Allah… 
  • Hafizul Hakim | PG000839 | 019-8884452 (SMS/Call/Whatsapp)
Tips: Semakin berat emas, semakin murah harga premium charge .

#GAPAccount #publicgold #akaunemas #simpananEmas #1gramsebulan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *