Travel

Etika hidup di Jepun yang sangat sukar untuk diamalkan di negara lain

Jepun begitu terkenal dengan peraturan etika yang sangat kompleks. Bagi masyarakat dari negara-negara lain, etika-etika ini pasti menjadi sesuatu yang sangat merumitkan tetapi di Jepun, ia tidak menjadi suatu masalah besar. Memanggil sesorang hanya dengan nama adalah tidak mencukupi di Jepun. Gelaran “san” sebagai tanda hormat adalah salah satu daripadanya . Sebenarnya terdapat banyak lagi gelaran untuk …

Homestay Bajet Kuching

Aaron’s Guest House: Budget Homestay Lokasi strategik di Petrajaya, Kuching Berdekatan dengan Masjid (20 langkah) Keperluan asas yang cukup sesuai Penjimatan yang banyak Insentif turut disediakan kepada introducer Promo sehingga 31 Dec 2017: RM100/semalam Boleh hubungi kami untuk tempahan/pertanyaan. Booking: wasap.my/60198884452 Booking: wasap.my/60198884452 Booking: wasap.my/60198884452 #HomestayKuching #HomestayBudget #AaronGuestHouse

Day 1: Pengalaman manis berkunjung ke Tour Santiago Bernabéu

Alhamdulillah, saya dan isteri telah selamat tiba di Kuching malam semalam. Dua hari ni masih jetlag lagi (perjalanan flight selama 14 jam dari Barcelona ke KL). Posting kali ni saya nak share pengalaman kami di Estadio Santiaga Bernabeu iaitu stadium kelab paling berjaya dalam sejarah bolasepak iaitu Real Madrid atau juga dikenali dgn gelaran Galaticos. Kelab ini …

Tiket Business Class KCH – KL – Langkawi cuma RM180 sahaja!~ Nak tahu bagaimana saya dapat?

Assalamualaikum, Seperti dijanjikan melalui facebook saya: Hafizul Hakim, kalau dah cukup 100 like saya akan share bagaimana mendapat tiket penerbangan Business Class dari Kuching – KL – Langkawi hanya pada harga RM180 seorang.     Seperti yang share sebelum ini menerusi artikel pada 25 December 2016, ramai yang maybe sangsi betul atau tidak. Tapi kami …

Public Gold taja 25 tiket VVIP perlawanan La Liga antara Real Madrid vs Atletico Madrid

Assalamualaikum, RM100,000 is spent to get the best seat for La Liga’s clash of titans between Real Madrid vs Atletico Madrid! Insentif istimewa buat pengedar rasmi Public Gold yang mencatatkan jualan emas yang tinggi pada tahun 2016 Harga tiket VVIP adalah RM3,862 setiap seorang. Sebanyak 25 tiket perlawanan sudah ditempah oleh Public Gold We have …

Travel Solo – Gadis ini dedah trick ambil gambar menarik tanpa selfie atau pegang selfie stick!

Biasanya bila travel solo, agak sukar untuk rakam gambar sendiri dengan aksi bersahaja. Kebanyakan daripada kita sama ada perlu selfie, pegang selfie stick atau letakkan tetapan self timer di kamera Tapi berbeza pula dengan pemilik akaun Facebook Cik Yoon Hee, atau nama sebenar beliau Cik Norazizah Hassan. Gambar-gambar travel beliau kelihatan bersahaja dan natural, meskipun …

Cara beli tiket penerbangan dengan HARGA MURAH! No 2 & 6 ramai yang tak tahu!

Melancong sudah jadi trend di kalangan rakyat Malaysia tak kira samada destinasi dalam dan luar negara. Bila ke luar negara, aspek pertama yang dikaji ialah harga tiket kapal terbang (of course duit ada). Semua pelancong akan cuba mendapatkan tiket yang murah tapi ramai yang tak tahu bagaimana. Pemilik blog berkonsep pelancongan, Wan Farhan berkongsi petua …

#TabungPercutianEmas: Manfaat Emas untuk kaki melancong!

#TabungPercutianEmas Hampir semua orang ada impian melancong sama ada as solo traveller atau bersama keluarga. Tapi yang menyebabkan impian mereka sedikit terbantut adalah BAJET. Jika anda seorang yang teliti dlm membuat perancangan iternary, kosnya tidaklah begitu besar. (kalau kami, memang saya akan suruh isteri yang propose aktiviti within bajet ditetapkan.. Nanti saya cuma perhaluskan sahaja, …

5 Sebab Utama Mengapa Melancong Bersama Anak Memberi Lebih Kebaikan Pada Mereka

Percutian bersama keluarga semestinya satu pengalaman yang indah, ianya sangat dinanti-nantikan, khususnya buat anak-anak. Ini adalah masanya di mana seluruh ahli keluarga dapat berkumpul bersama, dan melakukan aktiviti bersama, mana tidaknya, mungkin ada ibu atau bapa yang sibuk bekerja, dan kurang meluangkan masa bersama keluarga. Apabila difikirkan, setiap hari saya cuma meluangkan masa sekitar 4-5 …

Muezzin recites azan from inside Istanbul’s Hagia Sophia for first time in 85 years

Hagia Sophia reverberated to a muezzin’s call to morning prayer from inside the 6th century Istanbul landmark for the first time in 85 years on Saturday. The building in the city’s historic Sultanahmet district broadcast the azan from its minarets following Friday’s Laylat al-Qadr, or night of power, marking the first revelation of the Quran …

Manisnya SIP di Cappadocia!

Bismillah.. This is it.. Cappadocia. Sampai jugak ke kawasan yang orang selalu kata sangat pelik tapi cantik. Orang tempatan ada yang menyebut sebagai ‘Kapadokya’, ada jugak yang sebut ‘Kapadosia’.  Selepas 11 jam dalam bas dari Istanbul tu, bila tengok ke luar tingkap bas, rasa macam dah sampai ke planet yang lain. Tandus. Berkabus. Bentuk batu pun …