Cara beli goldbar 1 gram Public Gold (dengan harga murah)

1 gram Batik Kraton ni merupakan item wajib ada dalam simpanan collector emas. Untuk pengetahuan anda, design 1 gram ni akan jadi item paling rare dalam sejarah Public Gold Indonesia. (Sebab ia yang pertama sekali dikeluarkan!)

Rekabentuk Batik Kraton ni merupakan 1 gram yang julung kali dikeluarkan oleh Public Gold di Indonesia. Sebelum ni, emas corak ini hanya boleh diperolehi di cawangan Public Gold Indonesia yang terletak di Jakarta.

Berita Baik! Sekarang 1 gram goldbar ini dah boleh diperolehi di seluruh cawangan Public Gold di Malaysia. Haaa.. Seronok kan?

Sebaik mendapat whatsapp dari staff Public Gold yang emas 1 gram Kraton dah sampai Malaysia, saya cepat-cepat keluarkan (redeem) batik kraton melalui GAP Akaun. Dapat nombor cantik pulak tu K01616. 

Saya mesti simpan sekurang-kurangnya 6 keping untuk setiap design keluaran Public Gold.

Macam mana nak dapatkan batik 1 gram Kraton ni dengan cara JIMAT?

Baik, saya bagi panduan untuk yang belum ada akaun emas GAP. Macam mana nak buat? Klik sini untuk mulakan belian melalui akaun emas GAP.

  • Buat belian emas melalui akaun emas GAP.
  • Keluarkan dari akaun Gold Accumulation Program (GAP)
  • Bawa keluar emas 1 gram Kraton hanya bayar premium untuk 1 gram sahaja. (RM10 (Semenanjung) & RM15 (Sabah dan Sarawak)

Saya lebih suka dan gemar keluarkan 1 gram melalui akaun GAP kerana kita boleh jimat banyak !

Penjimatan lebih dari RM50. Banyak kan?

Nota Kaki: Pastikan akaun GAP anda ada baki 1 gram ditinggalkan untuk status akaun aktif.

Jadi, tunggu apa lagi. Check balance akaun GAP anda. Kalau ada extra gram, keluarkan at least 1 keping design Batik Kraton ni. Kalau takde, top-up berapa gram anda nak kemudian hubungi cawangan Public Gold berdekatan untuk urusan pengeluaran emas.

Kalau yang belum lagi memiliki akaun GAP, buka akaun cepat-cepat. Kalau ade nak tanya contact saya cepat-cepat.

Cara Lain: Walk in ke branch Public Gold berdekatan dan mention nama saya. Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta. Beli dengan harga RM250/gram. (mahal kan?)

Jadi, kalau nak jadi pembeli emas yang bijak – anda guna kaedah GAP yang menjimatkan ini!

“Beli emas, dapat emas!” #HH

Sahabat emas anda,

Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta| PG000839 | 019-888 4452
Active Master Dealer Public Gold
Double Star Master Dealer & Million Dollar Achiever Public Gold
Facebook : Hafizul Hakim | #hafizulhakim

Comments

    1. Hafizul Hakim Post
      Author
  1. noraliza binti alwi

    Asalamualaikum En hafizul sya hendak membeli emas public gold GAP hanya 1 g untuk permulaan bagaimanakah caranya. saya baru pertama kali dan tidak tahu membeli emas online. dan takut di tipu.

    1. Hafizul Hakim Post
      Author

Leave a Reply