Cara beli goldbar 1 gram Public Gold (dengan harga murah)

1 gram Batik Kraton ni merupakan item wajib ada dalam simpanan collector emas. Untuk pengetahuan anda, design 1 gram ni akan jadi item paling rare dalam sejarah Public Gold Indonesia. (Sebab ia yang pertama sekali dikeluarkan!)

Rekabentuk Batik Kraton ni merupakan 1 gram yang julung kali dikeluarkan oleh Public Gold di Indonesia. Sebelum ni, emas corak ini hanya boleh diperolehi di cawangan Public Gold Indonesia yang terletak di Jakarta.

Berita Baik! Sekarang 1 gram goldbar ini dah boleh diperolehi di seluruh cawangan Public Gold di Malaysia. Haaa.. Seronok kan?

Sebaik mendapat whatsapp dari staff Public Gold yang emas 1 gram Kraton dah sampai Malaysia, saya cepat-cepat keluarkan (redeem) batik kraton melalui GAP Akaun. Dapat nombor cantik pulak tu K01616. 

Saya mesti simpan sekurang-kurangnya 6 keping untuk setiap design keluaran Public Gold.

Macam mana nak dapatkan batik 1 gram Kraton ni dengan cara JIMAT?

Baik, saya bagi panduan untuk yang belum ada akaun emas GAP. Macam mana nak buat? Klik sini untuk mulakan belian melalui akaun emas GAP.

  • Buat belian emas melalui akaun emas GAP.
  • Keluarkan dari akaun Gold Accumulation Program (GAP)
  • Bawa keluar emas 1 gram Kraton hanya bayar premium untuk 1 gram sahaja. (RM10 (Semenanjung) & RM15 (Sabah dan Sarawak)

Saya lebih suka dan gemar keluarkan 1 gram melalui akaun GAP kerana kita boleh jimat banyak !

Penjimatan lebih dari RM50. Banyak kan?

Nota Kaki: Pastikan akaun GAP anda ada baki 1 gram ditinggalkan untuk status akaun aktif.

Jadi, tunggu apa lagi. Check balance akaun GAP anda. Kalau ada extra gram, keluarkan at least 1 keping design Batik Kraton ni. Kalau takde, top-up berapa gram anda nak kemudian hubungi cawangan Public Gold berdekatan untuk urusan pengeluaran emas.

Kalau yang belum lagi memiliki akaun GAP, buka akaun cepat-cepat. Kalau ade nak tanya contact saya cepat-cepat.

Cara Lain: Walk in ke branch Public Gold berdekatan dan mention nama saya. Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta. Beli dengan harga RM250/gram. (mahal kan?)

Jadi, kalau nak jadi pembeli emas yang bijak – anda guna kaedah GAP yang menjimatkan ini!

“Beli emas, dapat emas!” #HH

Sahabat emas anda,

Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta| PG000839 | 019-888 4452
Active Master Dealer Public Gold
Double Star Master Dealer & Million Dollar Achiever Public Gold
Facebook : Hafizul Hakim | #hafizulhakim

Hafizul Hakim

Hafizul Hakim

Hafizul Hakim. Aktif berkongsi ilmu emas dengan anak muda di Facebook. Double Star Master Dealer Public Gold. Introducer Code PG000839. Whatsapp untuk belian emas di nombor 019-888 4452

2 thoughts on “Cara beli goldbar 1 gram Public Gold (dengan harga murah)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!