Stock Collection Notice (Jan 2011)

   Send article as PDF    Stock Collection Notice Stock Collection Notice (Jan 2011) Customers are advised to call us for stock reservation and collection based on the schedule below: Gold Product Purchase Order Dated Stock Collection Period 16th Jan – 17th Jan 2011 9th Feb – 10th Feb 2011 18th Jan – 19th Jan ...

Dealer Recruitment Drive II

   Send article as PDF   

Basic Knowledge Tentang Pelaburan Emas

   Send article as PDF    Salam sejahtera semua pembaca sekalian, Apa khabar? Saya kat sini alhamdulillah sihat sejahtera.. Sudah agak lama saya tidak menulis artikel almaklum lah baru lepas mendirikan rumahtangga. Mungkin belum terlambat untuk saya mengucapkan terima kasih di atas kiriman sms/ message facebook di atas perkahwinan saya =) So, berbalik kepada topik ...

American Eagle silver coin sales already hit new record in January

American Eagle silver coin sales already hit new record in January
   Send article as PDF    NEW YORK(REUTERS) - Sales of the U.S. Mint’s American Eagle silver coins have already hit a monthly record in January as prices have declined enough to attract buyers seeking exposure in precious metals and those who expect industrial demand for silver to grow. Sales of the popular one-ounce silver ...

Selamat Datang ke dunia perniagaan emas!

   Send article as PDF    Salam sejahtera, Sempena harga murah eams begitu ramai mengambil kesempatan untuk menjadi Dealer Public Gold.  Berikut adalah dealer terbaru di bawah rangkaian Public Gold Sarawak. Muhammad Redzuan Bin Mansor (Bintulu) – 012-2448591 Bong Azmir bin Hat @ Bong Hata (Kuching) – 013-8069685 / 012-8599615 Siti Salmi Bt Hj Kepli ...

468 x 60 Top Section (Header) Banner Advertisement

468 x 60 Top Section (Header) Banner Advertisement
   Send article as PDF    RM100.00 Per Month Display across the site Format: JPG or GIF Banner or Text Minimum: RM100 per month Minimum 1 month Size: 20kb Dimension: 468 (W) x 60 (H) pixel Actual Sample Size

E-book Pelaburan Silver 3

E-book Pelaburan Silver
   Send article as PDF    Salam sejahtera, Kenaikan harga emas 20 gram setakat hari ini 24 January 2010 adalah sebanyak 9%! Wow!! Kenaikan silver 500 gram saya adalah sebanyak 49%!!! Super WOW!! Mengapa & Kenapa harga silver meningkat sebegitu rupa? Dengan bangganya saya mengumumkan e-book Pelaburan Silver The Most Undervalue Asset sedia untuk dibeli. ...

Seminar Emas & Silver di Kuching, Sarawak 2

Seminar Emas & Silver di Kuching, Sarawak
   Send article as PDF    Tungggu….. For those yang terus maok booking memang available anytime boleh beri nama penuh, no phone di bawah.. [si-contact-form form='1']

Obama pushes China on yuan, Hu silent

   Send article as PDF    By Alister Bull WASHINGTON | Wed Jan 19, 2011 8:57pm EST (Reuters) – Calls by U.S. President Barack Obama on China to speed up currency revaluation got a cool reception on Wednesday from visiting President Hu Jintao who gave no hint that Beijing would heed the call. Obama, in ...

Selamat Datang Dealer dari Sabah, aramaiti!!

Selamat Datang Dealer dari Sabah, aramaiti!!
   Send article as PDF    Salam sejahtera, Public Gold Sarawak mengucapkan selamat datang kepada dealer-dealer baru di bawah rangkaian PGS. Kali ini PGS telah melengkapkan dealer di seluruh Borneo iaitu Sarawak, Brunei & Sabah.. Berikut adalah detail dealer tersebut: Daud Awang H/P: 016-8843705 Lokasi: Kuching, Labuan & Kota Kinabalu Email: daudawang@gmail.com Email: emasborneo@gmail.com Website: ...

E-Book Pelaburan Silver

E-Book Pelaburan Silver
   Send article as PDF    Salam sejahtera, Apa khabar pembaca sekalian? Saya ok aje baru lepas balik honeymoon bersama isteri tercinta di Bali, Indonesia. Apa yang menarik di sana? Macam-macam.. Dikenali sebagai pulau dewata atau Paradise Island sebagai salah satu pusat peranginan yang anda wajib pergi =) Salah satu perkara yang menarik di sana ...

METALS OUTLOOK: Gold Could Possibly Bounce Next Week

   Send article as PDF    (Kitco News) – After spending the first two weeks of the year weaker, gold prices could be ready for a bounce, especially if the markets return to worrying about European debt. February gold futures prices settled at $1,360.50 an ounce on the Comex division of the New York Mercantile ...

Bull run for gold to continue this year – high of $1650 projected

   Send article as PDF    Donald Doyle, Chairman & CEO of major U.S. coin and precious metals dealer reckons gold will hit new nominal highs again this year as its 10-year bull run continues Posted: Tuesday , 04 Jan 2011 NEW ORLEANS (BLANCHARD & CO.) - Gold performed strongly in 2010, and analysts at ...

Grab instant Public Gold Prices via the SMS Service!

Grab instant Public Gold Prices via the SMS Service!
   Send article as PDF    For Public Gold Prices Step 1 Type public gold Step 2 Sms it to 32828 Step 3 Wait a few second and you will receive an SMS with the latest Public Gold Prices. For Public Dinar Prices Step 1 Type public dinar Step 2 SMS it to 32828 Step 3 Wait a few ...

Gold Bar Public Gold Mencipta Rekod “The Malaysia Book Of Record” 2

Gold Bar Public Gold Mencipta Rekod “The Malaysia Book Of Record”
   Send article as PDF    Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar pembaca sekalian? Saya doakan anda sihat sejahtera adanya… Untuk posting kali ini saya ingin bercerita satu pencapaian pertama di Malaysia oleh Public Gold. Untuk pengetahuan anda Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod “The Malaysian Book of Record” sebagai: 1. ...

Gold ends year up 27.7% but silver and palladium far better

   Send article as PDF    The LBMA, which sets the official London gold price, is now closed for the New Year but before doing so set the final fix for 2010 at $1410.25 – a rise of 27.7% on the year. LONDON - The final London Bullion Market Association gold fixing of the year has ...

E-Book Teknik Ar-Rahnu keluaran Public Gold Sarawak 13

E-Book Teknik Ar-Rahnu keluaran Public Gold Sarawak
   Send article as PDF    Salam sejahtera, Membuat sesuatu dengan dalam keadaan berilmu adalah seumpama berjalan di dalam suasana yang gelap berbekalkan lampu suluh. Hala tuju perjalanan atau destinasi kita di temani dengan suluhan cahaya yang terang. Begitu juga di sebaliknya jika kita membuat sesuatu tanpa berilmu seumpama sebuah perjalanan yang gelap gelita, apa ...

Revision Of Commission Pay Out Policy

   Send article as PDF   

Bos, apa yang untung melabur emas? (*After 1 year artikel ini di tulis) 7

Bos, apa yang untung melabur emas? (*After 1 year artikel ini di tulis)
   Send article as PDF    Originally posted on 27 January 2010 Salam sejahtera pembaca sekalian, Apa khabar??  bagus, sik bagus? biasa la hidup tok.. sik seindah mimpi.. cewahh.. alu kdak blog org lain dah.. Okeh, we back to topic.. Banyak komen yang saya terima melalui emel, persoalan biasa melalui facebook dan perbualan seharian.. Soalan ...

We are the CHAMPIONS! 1

We are the CHAMPIONS!
   Send article as PDF    Salam sejahtera, Pertama sekali saya mengucapkan TAHNIAH kepada pasukan Malaysia kerana telah menjuarai Piala AFF Suzuki 2010 dengan menewaskan Indonesia 4-2 (secara agregat) malam tadi. Semangat berpasukan yang tinggi serta berfikiran positif, patuh kepada arahan K.Rajagopal (coach) menjadi ‘key-point’ memenangi kejuaraan kali ini. Turning point kejuaraan berpunca daripada gerakan ...

Perkahwinan Admin Public Gold Sarawak 2

Perkahwinan Admin Public Gold Sarawak
   Send article as PDF    Hafizul Hakim & Aliffa Rafini :: SDE from Jantayu Vision | eshump on Vimeo. Salam sejahtera semua, Alhamdulillah dengan limpah rahimNya, akhirnya jodoh saya ketemu jua isteri tercinta Aliffa Rafini Binti Abdullah yang juga adalah Master Dealer Public Gold. Tujuan asal menceburi perniagaan emas sememangnya sebab nak kahwin so ...

Welcome on Board new Public Gold Sarawak Dealers

   Send article as PDF    Selamat datang di ucapkan kepada: Norhayati Bt Eddie (Kuching) – 013-8031962 Nurul Nazwa Bt Mohammad (Kedah/Penang) – 012-6666957 Nor Kamilah Yaacob (Kelantan) – 019-9730220 Mereka membuat tindakan bijak dengan sign up as dealer sebelum 31 December 2010. Buat pengetahuan semua, semua dealer yang mendaftar sebagai dealer sebelum 1 Januari 2011 ...

250g gold bullion bar (Cold Cast Bar) is now available for booking

   Send article as PDF    Salam sejahtera, Public Gold telah melancarkan satu lagi produk terbaru iaitu 250 gram bullion bar. Berikut adalah spesifikasi ketulan emas tersebut serta dengan komen peribadi saya. Selamat membaca! Metal : Au Weight (g) : 250 Size (W x L, mm) : 34 x 70 Thickness (mm) : 5 Purity ...

8 Sebab Mengapa Anda Perlu Beralih Kepada Emas 1

   Send article as PDF    Emas Wang Kertas · Tiada susut nilai dan inflasi. Pada zaman  Nabi S.A.W., harga seekor kambing adalah sedinar.  Pada zaman sekarang pun masih sedinar seekor. Sedinar sekarang adalah lebih kurang RM570.00. (1 Dinar = 4.25gm). Setiap hari susut nilai. Satu ketika dahulu contohnya, duit Indonesia tidaklah seperti sekarang di ...

Kenaikan Harga Emas & Silver pada tahun 2010 4

Kenaikan Harga Emas & Silver pada tahun 2010
   Send article as PDF    Salam sejahtera semua, Since sekarang adalah penghujung Disember tahun 2010 saya ingin berkongsi dengan anda perkembangan pelaburan emas dan silver yang saya sendiri telah explore pada tahun ini. Kenaikan harga emas pada ketika tahun ini adalah kira-kira 25-30%..  Buktinya, saya sendiri telah membeli set emas ini pada 23 Mac ...