Emas Public Gold sangat murah dan sesuai dimiliki orang ramai

Public Gold telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2008 dan dari situ evolusi baik dari segi produk serta penambahbaikan pada sistem online semakin bertambah bagus. Setiap orang mempunyai kemampuan & matlamat yang berbeza dari segi simpanan emas.

Artikel ini akan membantu anda bagaimana untuk mengenal pasti produk Public Gold yang mana sesuai dengan kemampuan kewangan & menepati kehendak anda.

diff

#1 – Beli Emas dengan perkhidmatan AGSS

Allocated Gold Storage Service (AGSS)

Saya cadangkan anda menggunakan kemudahan Allocated Gold Storage Service (AGSS) jika anda mempunyai ciri-ciri dibawah:

  1. Sangat khuatir tentang keselamatan menyimpan emas di kediaman sendiri
  2. Tiada masa untuk ke branch Public Gold bagi membuat pembelian atau penjualan semula emas..
  3. Jika anda berada di luar negara atau offshore.

Picture3

Why you choose AGSS:

  • Transaksi pembelian & penjualan semula menggunakan sistem online & sms.
  • TAC mobile digunakan bagi mengesahkan anda ingin membuat penjualan emas di dalam peti simpanan.
  • Dalam tempoh 24 jam wang tersebut akan di bank in ke dalam akaun anda.
  • Hassle free service, physical bullions are uniquely identified for the owner.
  • Secure vault storage, full liability protection, and annual independent audit.
  • Physical bullion withdrawal is allowed.
  • 24 hours online transaction, transparent buy/sell pricing which updated every 20 minutes.
  • Low storage fee, only pay for what you keep.

Klik link ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang AGSS: AGSS

#2 – Beli Emas kaedah Easy Payment (EPP)

Easy Payment Purchase (EPP) adalah sesuai untuk anda jika mempunyai ciri-ciri dibawah:

  • Anda mempunyai budget RM150 ke RM200 setiap bulan untuk buat pembelian emas.
  • Anda seorang yang berdisplin dan optimistik.
  • Anda prefer untuk memegang emas fizikal di tangan.
  • Long term planning.

Kelebihan EPP adalah seperti berikut:

  1. Anda boleh membayar 4 bulan ansuran.
  2. Semua produk (kecuali 10 dirham Silver) boleh menggunakan kaedah EPP ini.
  3. Apabila dah habis bayar, baru boleh ambil emas di office Public Gold.
  4. Kalau habis bayar awal, boleh ambil emas tu lebih awal. Tak perlu tunggu 4 bulan.

epp 1 dinar

epp1

 

#3 – Beli Gold Bar 1 Gram LBMA Series

Bagi yang tak cukup bajet, boleh beli gold bar 1 gram yang ada di pasaran.

  1. Harganya sekitar RM180 jer sekarang ni. Mulakan dengan gold bar 1 gram pun boleh
  2. Saya tak galakkan sebab kebanyakkan gold bar 1 gram ni, harga per gramnya mahal, dan susut nilainya tinggi.
  3. Kalau nak jual balik emas tu nanti, susut nilainya mencecah 20%!
  4. Lambat untung berbanding emas yang susut nilainya rendah. Melainkan anda beli emas untuk dijadikan ‘harta karun’, dan tak fikir langsung untuk jual, itu ok.

[gmedia id=18]

#4 – Beli Emas Secara Gold Accumulation Program (GAP)

  • Sekarang, Public Gold keluarkan produk terbaru yang diberi nama Gold Accumulation Program (GAP) untuk memudahkan kita menyimpan emas walaupun dengan modal serendah RM150.
  • Kaedah belian GAP ni mirip Akaun Emas yang ditawarkan oleh Kuwait Finance House (KFH).
  • Kita boleh beli emas sekecil 1 gram, dan boleh tambah simpanan dari masa ke semasa dengan gandaan 1 gram. Yang paling best, emas tu kita boleh simpan dengan Public Gold secara percuma!

Picture3

 

Untuk faham lebih lanjut tentang skim pembelian secara GAP, boleh baca artikel saya “Mudahnya Simpan Emas Dengan GAP Public Gold“.

Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut, anda boleh hubungi saya di 019-8884452 (Whatsapp).

Insya Allah saya akan bantu dan guide anda untuk membuat pembelian emas Public Gold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!