Apa sebab saya jadi Dealer Public Gold?

  1. Pada permulaan saya jadi dealer bukan nak jadi penjual emas tapi mempraktikkan apa yang saya baca dan faham: Emas Penyimpan Nilai Yang Terbaik.
  2. Dek kerana ramai kawan-kawan tanya benda yg sama – saya kumpulkan Q&A letak di website. Sharing knowledge concept. Alhamdulillah ramai faham, mereka beli emas.
  3. Kenapa saya pilih jadi Dealer?
    • Saya terus decide jadi dealer kerana beli untuk sendiri pun dapat insentif..
    • Tidak ada maintain sales untuk kekalkan status Dealership
    • Sebagai pendapatan tambahan, paling kurang lepas bayar loan kereta dan rumah pun jadi lah..
    • Saya recommend orang beli emas, mereka letak saya sebagai pembimbing atau introducer – saya jugak akan dapat habuan insentif.
    • Market di Malaysia, Singapura dan Indonesia sangat luas. Kalau anda ada 1,000 orang customer base, dlm sebulan anda ada at least RM2,000 passive income.
  4. Public Gold adalah brand emas yang mudah dijual. Well established dan keyakinan pembeli terhadap Public Gold sangat tinggi. Ye la.. Yang Dipertuan Agong pun lantik Public Gold jadi minter rasmi
  5. Produk Public Gold diterima secara meluas di institusi Ar Rahnu. Kerjasama erat bersama Ar Rahnu POS membolehkan pelanggan Public Gold collect emas di hampir 100 cawangan di seluruh Malaysia!
  6. Ada pelbagai jenis produk emas dari serendah 1 gram hingga 1 kilogram & 1 dinar hingga 10 Dinar.
  7. Bagi kaum wanita yang sukakan perhiasan emas Aurora Series, mereka sangat,sangat,sangat sukakan design yang ada. Ketulenan emas 22 karat @ 916. Berbaloi sebab memang emas!
  8. Semua orang perlukan simpanan emas.. Bukan hanya orang yang nak stabilkan simpanan, orang kaya, org sederhana pun mesti simpan emas. Mengapa? Sebab semua tahu bahawa nilai wang ringgit semakin merosot. Nak tak nak mereka terpaksa beli emas! Jangka masa panjang nilai duit tetap akan merosot!
  9. Pokok pangkal bisnes Public Gold bukan kepada kemahiran menjual tapi lebih kepada cara anda approach orang utk mereka faham kepentingan menyimpan emas. Semakin mudah mereka faham, semakin senang mereka beli emas.
  10. Public Gold turut menawarkan pelbagai insentif kepada Dealer mereka yang outstanding seperti percutian ke luar negara, Q-Bonus jika jualan bulanan RM250,000 setiap bulan. Ini semua hasil usaha keras kita.

Kalau niat kita berkongsi ilmu yang betul, bukan mengejar pendapatan lumayan. Kita akan kekal lama dengan bisnes Public Gold. Rezeki semua di dalam pengetahuan Allah SWT.

Kalau ada lagi, saya akan tambah lagi.. Al-maklum time birthday ada macam-macam idea nak tulis..

  • 20 December 2016
  • 11:23 malam
  • Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta
  • 2 Star Master Dealer | PG000839

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!