Akaun GAP – Cara terbaik simpan Emas

Kalau nak simpan emas secara konsisten, tak ada cara lebih berkesan selain daripada #AkaunEmasGAP Public Gold (PG). Itu cara TERMURAH dan TERMUDAH di Malaysia buat masa ini.

G.A.P bermaksud Gold Accumulation Program yang mula diperkenalkan Public Gold sejak September 2014. Konsepnya adalah kita membuat pembelian emas secara sikit-sikit (banyak-banyak pun ada) dengan bajet yang minima eg serendah RM100.

Beli dan simpan sahaja dulu dalam Akaun Emas GAP. Bila-bila masa anda nak, barulah keluarkan emas tu dari mana-mana cawangan Public Gold terdekat.

Ada 5 sebab utama kenapa saya syorkan Akaun Emas GAP;

  1. Harga paling MURAH di Malaysia. TIADA YURAN KEAHLIAN dikenakan untuk dapat harga murah.
  2. Boleh beli/topup melaluiĀ ONLINE sahaja; 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Tak perlu keluar rumah, tak habis masa dan habis duit minyak.
  3. Boleh SIMPAN PERCUMA dengan Public Gold, dan boleh juga keluarkan emas fizikal bila-bila masa kalau anda nak simpan sendiri.
  4. Boleh keluarkan emas dari mana-mana 18 cawangan Public Gold. Masa bercuti balik kampung pun boleh keluarkan.
  5. Paling best, boleh keluarkan emas dalam bentuk dinar atau gold bar pelbagai saiz, denominasi, dan pelbagai design yang menarik. Minima pengeluaran adalah 1 gram.

Contohnya, kalau dah cukup 10 gram dalam GAP, boleh pilih nak keluarkan (1 dinar X 2 keping) atau 10 gram X 1 keping. Bayar caj premium yang minimum sahaja untuk setiap keping emas.

Nota: Baki minima mesti ada dalam akaun GAP adalah 1 gram sahaja.

Hafizul Hakim

Hafizul Hakim

Hafizul Hakim. Aktif berkongsi ilmu emas dengan anak muda di Facebook. Double Star Master Dealer Public Gold. Introducer Code PG000839. Whatsapp untuk belian emas di nombor 019-888 4452

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!