Dealer Public Gold – Apa Kelebihan?

FAQ Menjadi Dealer Public Gold

(Q1) Apa kelayakan menjadi Dealer Public Gold?

 • Syarat untuk menjadi Dealer Public Gold sangat mudah dan straight forward. Dengan membuat pembelian emas berjumlah RM30,000 secara automatic anda bergelar Authorized Dealer Public Gold.
 • Kebiasaannya setiap bulan Public Gold menawarkan promosi tertentu pada harga istimewa untuk bergelar Dealer (pembelian GAP RM5,000) ketika hari seminar di seluruh cawangan di Malaysia.
 • Paling penting, tiada yuran hangus. Jumlah kelayakan anda adalah berdasarkan jumlah emas yang anda beli.

(Q2)  Andai kata saya menjual semua emas yang telah dibeli, adakah saya masih bergelar Dealer Public Gold?

Ya! Sudah tentu, walaupun anda sudah tiada emas di tangan. Anda masih seorang Dealer Public Gold. Customer-customer anda boleh membeli emas dari branch Public Gold dan jika anda adalah introducer mereka, anda dapat komisyen.

(Q3) Adakah sebarang program keusahawanan dan latihan tentang emas untuk Dealer Public Gold?

 • Ya! Kini kami memiliki program mingguan PG 1 System, Monthly Seminar di setiap branch, Jutawanemas Leadership Training (JLT) untuk memastikan anda memiliki skill serta kemahiran sebagai seorang peniaga emas yang hebat!
 • Aspek paling penting untuk menjadi Dealer Public Gold adalah kemahiran pengetahuan tentang emas, tahu kelebihan Public Gold serta ilmu sampingan untuk memudahkan orang ramai faham tentang kepentingan menyimpan emas.
 • Public Gold turut memiliki program Golden Trip Penang di mana semua Dealer Public Gold dikumpulkan di Pulau Pinang selama 2 hari 1 malam untuk melihat sendiri Public Gold HQ (bagaimana operasi finance PG, system database Oracle Public Gold, menaiki Rolls Royce dan Sport Car bernilai jutaan ringgit, melawat PG Museum dan juga berpeluang untuk meluangkan masa dengan founder Public Gold iaitu Dato’ Wira Louis Ng.

(Q4) Komisyen saya dibayar bagaimana? Berapa peratus (%) saya dapat?

 • Public Gold akan membayar komisyen pada setiap 20hb (jika ada sales) dan akan dibank in ke akaun anda.
 • Jumlah komisyen bergantung dengan status dealership anda. Normal Dealer 1%, Priority Dealer 1.5% dan Master Dealer 2%.

(Q5) Kalau saya tiada sales ada komiyen tak?

 • Sudah tentu tiada. Komisyen hanya diberikan jika ada sales. Dan jika komisyen anda kurang dari RM200, maka ianya akan ditukar ke dalam gram emas di dalam akaun GAP anda.

(Q6) Saya nak jadi Dealer Public Gold. Bagaimana caranya?

Hubungi saya melalui whatsapp di 019 888 4452 dan saya akan berikan anda info selanjutnya. Insya Allah anda akan lebih faham tentang kelebihan menjadi Dealer Public Gold.

(Q7) Soalan last…. Saya nak jadi Dealer Public Gold tapi tak aktif, nak beli untuk diri sendiri sahaja. Boleh tak?

 • Boleh! Menjadi status Dealer untuk diri sendiri sudah memiliki kelebihan dari customer biasa. Anda dapat penjimatan 1.3% dari harga semasa Public Gold.
 • 1% untuk komisyen pembelian dan 0.3% lagi untuk komisyen semasa penjualan semula emas anda dengan Public gold! Anda sendiri decide nak jadi Dealer yang aktif atau beli untuk diri sendiri sahaja.

Disediakan oleh,
Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Authorised Master Dealer Public Gold
PG000839 | (+6) 019 – 8884452

2 Replies to “Dealer Public Gold – Apa Kelebihan?”

 1. Kalau saya berminat nak jadi dealer untuk diri sendiri mcm mana? Sebab part utk jadi dealer jual kat org ramai saya tak yakin dan tak reti nak buat.

  Satu lagi saya mmg pekerja kerajaan tapi id tu tak ada dan bayaran tu boleh secara ansuran ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *