5 Tip Berani Beli Emas Pertama

✔ Takut Kena Tipu
✔ Takut Mak dan Makwe Marah
✔ Takut Tersalah Beli
✔ Takut Tak Cukup Duit Belanja

Tak semua orang terus berani buat itu ini tanpa sebab. Keberanian itu perlu dibentuk daripada Ilmu dan pengalaman sendiri atau orang sekeliling. Berani tanpa ilmu, tak jadi.

Ada ilmu tapi tak berani, pun tak jadi jugak. Kita perlukan kedua-duanya sekali.

Nak beli emas tak berani? Eh! Beli kereta mahal-mahal, kahwin pakai personal loan berani pula? Lawak.

  • Follow 20 FB sifu dan otai emas siap follow ‘SEE First’
  • Rak buku penuh dengan buku emas dan kewangan.
  • Telefon penuh dengan e-book emas dan kewangan.
  • Sudah 10 kali hadir ke seminar percuma berkenaan emas.

Modal sudah lama ada, tetapi masih tak berani nak mulakan langkah utk datang cawangan Public Gold, tiada masa nak hadir seminar, apa nak buat?

5 Tip Supaya Berani Beli Emas

  1. Beli emas pertama yang paling murah dan kecil sama ada akaun GAP atau fizikal. Nak buka akaun GAP mula dgn 1 gram atau nak emas fizikal anda beli 0.5 gram berharga RM120 pun boleh.
  2. Pergi ke seminar emas dapatkan ilmu emas secara PERCUMA pada setiap bulan.
  3. Ambil tahu perbezaan dan perbandingan antara emas Public Gold dan brand lain sebagai benchmark.
  4. Tanya saya atau kenalan-kenalan anda yang dah mula simpan emas. Jadikan sebagai mentor dan introducer anda. Mereka ni lah tempat anda bertanya kalau ada apa-apa hal nak tanya.
  5. Berdoa kepada Allah supaya dipermudahkan urusan anda!
Hadapi ketakutan anda dengan Ilmu dan Pengalaman!
  • Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta
  • Double Star Master Dealer | PG000839
  • HP: 019-888 4452
  • Follow me on Facebook: Hafizul Hakim
Facebook Comments
Hafizul Hakim

About Hafizul Hakim

Saya aktif berkongsi dengan anak muda tentang pelaburan emas, pengurusan kewangan dan motivasi kehidupan di Facebook pada setiap hari. Boleh follow saya di https://www.facebook.com/hafizul.hakim.90
Hafizul Hakim

Hafizul Hakim

Saya aktif berkongsi dengan anak muda tentang pelaburan emas, pengurusan kewangan dan motivasi kehidupan di Facebook pada setiap hari. Boleh follow saya di https://www.facebook.com/hafizul.hakim.90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *