HH, dekat mana nak tengok harga beli dan jual semula emas Public Gold?

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera, Apa khabar? Diharapkan semuanya sihat dan gembira hendaknya. Ok, artikel kali ni simple sebab soalan pun simple. Macam mana nak tengok harga emas Public Gold? Untuk merujuk harga terkini Public Gold, kita pergi ke web www.publicgold.com.my Kalau nak beli emas Public Gold, kita rujuk harga PG SELL. (Rujuk gambar […]

Continue Reading

Simpan Dulu Baru Belanja atau Belanja Dulu Baru Simpan

Share this on WhatsAppBagaimana hendak menyimpan wang? Perlu ke kita menyimpan? Lama sudah  kita telah di peringatkan dan di ajar tentang konsep menyimpan di dalam Surah Yusuf (Ayat 47) “Hendaklah kamu menanam bersungguh-sungguh tujuh tahun berturut-turut, kemudian apa yang kamu tuai simpanlah bersama tangkainya; kecuali sedikit dari bahagian yang kamu jadikan untuk makan. (Surah Yusuf: 47) […]

Continue Reading

Benda ni rahsia, tapi saya nak share cara beli emas fizikal 1 gram Public Gold dengan murah!~

Share this on WhatsAppSalam sejahtera, Kalau kita beli secara walk-in di cawangan Public Gold, harga bagi item 1 gram fizikal dan 5 gram fizikal seperti berikut: 1 gram fizikal – RM215 5 gram fizikal – RM1,050 Saya nak kongsikan cara yang lebih murah utk membeli dua item di atas ini. Jadi, bagaimanakah membeli emas 1 […]

Continue Reading

Apa beza akaun emas GAP dengan pembelian emas secara Easy Payment? Which one better?

Share this on WhatsAppSalam sejahtera, #NotaEmasHH Apa beza akaun GAP (Gold Accumulation Program) dengan Easy Payment Purchase (EPP)? i. Akaun emas Gold Accumulation Program (GAP) Anda boleh simpan seberapa banyak emas yang anda nak simpan, minima 1 gram. Boleh ‘skip’ pembelian – tiada masalah kerana tiada komitmen. Boleh redeem dlm bentuk emas fizikal pada bila-bila […]

Continue Reading

3 tip simpan duit lebih banyak berbanding orang gaji beribu sebulan.

Share this on WhatsAppRamai yang bergaji kecil rasa mereka tak mampu nak menyimpan duit untuk dana kecemasan, persaraan, dan sebagainya. Tapi ini bukan alasan untuk korang berputus asa dan mengalah. Ada banyak cara dan strategi yang boleh kita gunakan untuk menyimpan duit, walaupun gaji bulanan kita tak besar. Saya percaya, korang boleh menyimpan kalau sanggup cari […]

Continue Reading

Pengalaman saya sebagai seorang Master Dealer Public Gold sejak 2010

Share this on WhatsApp  Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta Age: 32 years old DOB: 20th December 1983 Contact Number: 019-8884452 Education Background: Bachelor of Electrical Engineering (Power Electrical) Profession: Electrical Engineer Master Dealer Public Gold (PG000839) since 2010 Mula membaca tentang emas ketika mula di alam pekerjaan sekitar tahun 2009. Pada masa itu saya baca […]

Continue Reading

Public Gold terima sijil patuh syariah dalam urusniaga jual beli emas pertama di Malaysia

Share this on WhatsAppAlhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.. Segala puji bagi Allah SWT, atas izinNya akhirnya Public Gold menerima sijil patuh syariah daripada Amanie Advisors (panel syariah) dan secara rasmi telah diadakan sidang media pada Rabu yang lepas. Tiga Produk Emas Public Gold Telah Disah Patuh Syariah oleh Amanie Advisors. Amanie Advisors telah berkunjung ke pejabat Public […]

Continue Reading

Sebenarnya gaji saya statik 7 Dinar dari tahun 2009 hingga 2017. Nak tahu gaji anda statik atau tidak jika di ukur dengan dinar emas?

Share this on WhatsAppBismillahirahmanirrahim, Assalamualaikum dan salam sejahtera, Tajuk kat atas sebenarnya saya selalu sentuh semasa seminar emas. Nak bagitau betapa stabilnya emas disamping menerangkan kepada orang ramai apa beza nilai wang dengan nilai emas. Gaji saya seorang Electrical Engineer Menerusi comparison di atas, memang terbukti sebenarnya gaji saya statik pada 7 Dinar walaupun setiap […]

Continue Reading

Urus Kewangan Anda: Child Education

Share this on WhatsAppSemua tahu apa itu Inflasi – bagi yang tak tahu. Secara ringkas, kenaikan kos harga barangan dari tahun ke tahun dipanggil kenaikan inflasi. Dlm dunia ni, tak ada satu pun negara yang ZERO inflasi. Bagaimana, adakah anda mampu?Jika jawapan anda adalah YA, mari kita beralih ke waktu 15 tahun yang akan datang […]

Continue Reading

Bagaimana CEO produk kecantikan Chinta Ayu Health & Beauty Care Sdn Bhd simpan 1 gram emas setiap hari!~

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ni saya nak kongsikan nasihat daripada Chief Executive Officer (CEO) produk kecantikan Chinta Ayu Health & Beauty Care kepada usahawan-usahawan dan pemilik bisnes untuk menyimpan sebahagian daripada keuntungan perniagaan dalam bentuk emas dengan akaun GAP Public Gold. Puan Mazlinda atau lebih senang dipanggil dgn gelaran Mak Aji telah […]

Continue Reading

Tiket Business Class KCH – KL – Langkawi cuma RM180 sahaja!~ Nak tahu bagaimana saya dapat?

Share this on WhatsAppAssalamualaikum, Seperti dijanjikan melalui facebook saya: Hafizul Hakim, kalau dah cukup 100 like saya akan share bagaimana mendapat tiket penerbangan Business Class dari Kuching – KL – Langkawi hanya pada harga RM180 seorang.     Seperti yang share sebelum ini menerusi artikel pada 25 December 2016, ramai yang maybe sangsi betul atau […]

Continue Reading

Public Gold Sales Incentive Trip 2018 to Iceland & Finland

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera, Untuk insentif percutian istimewa kepada dealer-dealer Public Gold yang perform bagi tahun 2017/2018, Public Gold menawarkan program percutian ke Iceland & Finland!! Can’t wait to hop onboard and explore the world? Wanna join me to Iceland & Finland?   #publicgold #SalesIncentiveTrip2018 #iceland #finland #aroundtheworld Share this on WhatsApp

Continue Reading

Promosi Feb 2017: Beli emas jongkong 100 gram utk jadi dealer Public Gold

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera, Dengan membuat pembelian jongkong emas seberat 100 GRAM, secara automatik anda bergelar sebagai dealer Public Gold. Syarat tambahan: Mesti hadir ke SIP Penang (kos 2 gram GAP) Maklumat lanjut berkenaan promosi Dealership Recruitment: Download Ada 2 kaedah pembelian emas 100 gram ni: 1) Beli 100 gram secara terus […]

Continue Reading

Kaizen – Rahsia Orang Jepun Terbongkar!

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera, Org Jepun berpegang teguh kpd konsep ini sejak tamatnya Perang Dunia lagi dan sehingga kini, Jepun antara negara termaju di Asia & dunia. Kaizen ialah konsep yg diketengahkan oleh org Jepun yang bermaksud: Perubahan ke arah kebaikan sedikit demi sedikit. Setiap hari tambah 1% dari usaha utk buat […]

Continue Reading

Simpan Emas & Menang Emas v4.0

Share this on WhatsAppSalam sejahtera pembaca sekalian, Pemenang cabutan bertuah “Simpan Emas & Menang Emas v3.0” – Cik Hajijah Bt Piee Simpan emas dan Menang emas v4.0 khusus untuk dealer-dealer dan customer-customer Public Gold saya. Hadiah kali ini disediakan untuk 2 orang pemenang: 0.5 gram goldbar setiap seorang Cara dan syarat penyertaan adalah mudah: Customer/Dealer meletakkan nama saya […]

Continue Reading