Apa beza Public Gold dengan Syarikat emas yang lain?

Share this on WhatsAppAssalamualaikum, “HH, apa pendapat tuan ttg company ABC. Apa beza dengan Public Gold? Mengapa saya mesti pilih Public Gold dan bukan company ABC?” Pertama sekali saya mohon maaf, saya tak tahu tentang company ABC sebab saya adalah pengedar rasmi Public Gold. Kurang elok saya memberikan komen ttg ABC sebab saya bukan pengedar […]

Continue Reading

Hafizul, saya nak beli emas Public Gold ansuran 10 bulan berjumlah RM100,000. Boleh tak?

Share this on WhatsAppSalam sejahtera, Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Allah SWT janji, kalau sentiasa bersyukur atas nikmat diberikan, Allah SWT akan tambah lagi pemberian rezekiNya. Salah satu cara pembelian emas Public Gold adalah menerusi ansuran bulan yg dikenali sebagai Easy Payment Purchase (EPP). Seperti yang pelanggan saya lakukan semalam, beliau mengalihkan 10% daripada simpanan tunai ke dlm […]

Continue Reading

Pemenang Cabutan Bertuah Emas v4.0 & anda pilih hadiah untuk edisi cabutan bertuah v5.0

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera, Pemenang cabutan bertuah v4.0 emas jongkong 0.5 gram seperti yang diadakan melalui LIVE di Facebook page saya Hafizul Hakim. Rozalina Dolhan Ahmad Ismail Next Cabutan bertuah v5.0, hadiah berupa Aurora Charms untuk seorang pemenang bertuah bermula dari 27/2/2017 hingga 27/3/2017. Siapa yang layak? Pembeli kali pertama emas fizikal atau […]

Continue Reading

6 Soalan Bijak sebelum beli emas tujuan simpanan & pelaburan

Share this on WhatsAppSoalan nya berbentuk pakej barulah anda dapat menilai yang mana adalah terbaik, bukan melihat satu faktor sahaja misalnya harga. Soalan-soalan seperti dibawah: Berapa harga per gram. Adakah dikenakan GST? Adakah emas anda telah disahkan ketulenan oleh Assayer bertauliah? Berapa Susut nilai, boleh lihat table rujukan susut nilai? Di mana hendak beli emas […]

Continue Reading

[Fakta]: Sejak tahun 2011, Donald Trump terima bayaran sewa hartanah dengan jongkong emas!~

Share this on WhatsApp“The rents too damn high,” to quote Jimmy McMillan, former New York State gubernatorial candidate. And for Donald Trump, thats true when it comes to rent in cold hard dollars, given his sharp criticisms of the Federal Reserves open fire hydrant of dollar printing and the Obama Administration fiscal policies. Which is why, […]

Continue Reading

Dah buka atau top up akaun GAP? Tengah malam ini hari terakhir penyertaan cabutan bertuah bulanan HH!~

Share this on WhatsAppSalam sejahtera, Just nak inform uolls (erkkk – tune balik slang nanti jd mcm KokoCrunch), penyertaan lucky draw SIMPAN EMAS & MENANG EMAS v4.0 akan tamat pada 26/2/2017 jam 11:59 malam. Hadiah kali ini berupa goldbar 0.5 gram sebanyak 2 keping. Maksudnya ada 2 keping untuk dimenangi kali ini. Cara penyertaan mudah: […]

Continue Reading

Bukan bola je ada posisi berbeza. Pembeli emas pun sama! Jom kenali posisi anda!

Share this on WhatsAppDalam bolasepak, setiap pemain mempunyai posisi dan peranan berbeza misalnya: Ibrahimovic sebagai penyerang, tugasnya score sebanyak mungkin gol. Mkhitaryan pula beraksi sebagai attacking midfielder dan tugas utamanya memberi passing kepada striker utk jaringkan gol. David De Gea sebagai penjaga gol. Takkan pula tugasnya nak naik atas score goal jugak kan? Begitu juga dengan simpanan […]

Continue Reading

HH, mak saya kata kalau nak beli emas untuk saving – beli dinar dan jongkong emas. Bukannya perhiasan emas. Betul ke?

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera, HH, apa beza emas goldbar/dinar dengan perhiasan/jewellery? Boleh terangkan kpd saya? Mudah! Perbezaannya adalah dari segi T.U.J.U.A.N. Jewellery utk tujuan perhiasan dan jongkong/dinar pula tujuannya utk simpanan dan pelaburan. Jika anda hendak membeli emas bagi tujuan perhiasan maka emas berbentuk bangle, rantai, charm yang paling sesuai. Selama 8 […]

Continue Reading

Surah Yusuf ayat 47 tunjuk cara menyimpan utk kegunaan masa depan

Share this on WhatsAppPada kali ini saya ingin berkongsi dengan saudara dan saudari sekalian mengenai panduan menyimpan menurut Surah Yusuf ayat 47 yang dibincangkan di dalam buku Rancang Wang dari Sekarang tulisan Pakdi. Ayat tersebut berbunyi : “Hendaklah kamu menanam bersungguh-sungguh tujuh tahun berturut-turut, kemudian apa yang tanam biarkanlah dia pada tangkai-tangkainya ; kecuali sedikit […]

Continue Reading

Aurora Italia: Suami bagi suprise kat isteri, Katak Emas jadi pilihan. Serius!~

Share this on WhatsAppSelepas share gambar terbaru produk terbaru Public Gold berbentuk barang kemas siri Aurora Italia, saya dihujani dengan place order utk bangle dan charms. Yang menarik perhatian semalam adalah charm Prince Frog yang berketulenan 18 karat ini: Cara nak membeli Aurora Italia mudah. Klik link ini untuk melihat harga corak lain: Aurora Italia Price List Beri […]

Continue Reading

Aurora Italia: 18K Gold Jewellery

Share this on WhatsAppAurora is an Italian brand which fuses fashion with 18k fine gold as they are designed to be an amusing elegant jewelry exclusively for you to mix and match from a range of unique charm designs that outshines your personality. The vibrant sheen of 18k gold stimulates high demand nationwide for its […]

Continue Reading

“Saya nak tapau KFC untuk adik-adik saya Cikgu.. Biar mereka merasa..”

Share this on WhatsAppPasukan kami adalah gabungan pemain-pemain terbaik sekolah-sekolah di Pulau Banggi dan semuanya 15 orang murid. Kami barisan guru pengiring membawa 15 orang murid asal pulau ini keluar ke tanah besar Kudat untuk menyertai Bola Sepak Peringkat Daerah. Kami menginap di Rumah Rehat Kudat sepanjang kejohanan tu berlangsung selama 3 hari. Tambang feri, […]

Continue Reading

HH, dekat mana nak tengok harga beli dan jual semula emas Public Gold?

Share this on WhatsAppAssalamualaikum dan salam sejahtera, Apa khabar? Diharapkan semuanya sihat dan gembira hendaknya. Ok, artikel kali ni simple sebab soalan pun simple. Macam mana nak tengok harga emas Public Gold? Untuk merujuk harga terkini Public Gold, kita pergi ke web www.publicgold.com.my Kalau nak beli emas Public Gold, kita rujuk harga PG SELL. (Rujuk gambar […]

Continue Reading