Tak semua jenama jongkong & dinar emas diterima di Ar-Rahnu. Bagaimana dengan Public Gold?

Sejak pertengahan tahun 2011, TIDAK semua bentuk dan jenama emas diterima untuk gadaian ar-rahnu (pinjaman bercagarkan emas fizikal). Ada institusi kewangan ar-rahnu yang hanya terima barang kemas sahaja. Dan ada ar-rahnu terima gold bar dan dinar, tetapi hanya untuk jenama tertentu sahaja. Jadi kalau anda nak beli emas, kena ambil tahu juga sama ada jenama yang …

PG Mall bekerjasama dengan Pos Malaysia, redONE untuk capai lebih ramai pelanggan

Keratan akhbar UtusanBiz bertarikh 28 March 2018 Register sebagai shopper dengan percuma guna link ini: Register as Shopper  Register sebagai penjual (merchant) dengan percuma guna link ini: Register as Merchant Jika ada sebarang pertanyaan berkenaan PG Mall, anda boleh hubungi saya di talian 019-8884452 (SMS/Call/Whatsapp). Hafizul Hakim Bin Haji Mohamad Kerta Master Dealer Public Gold …

MENGKAJI TENTANG TAWAKAL DARI IMAM AL-GHAZALI

Imam Al-Ghazali mengatakan, “Rezeki itu ada EMPAT macam, yakni rezeki yang dijamin, rezeki yang dibagikan, rezeki yang dimiliki, dan rezeki yang dijanjikan oleh Allah subhanahu wa ta’ala. Menurut Imam Al-Ghazali, tawakal itu digunakan dalam tiga tempat: 1) Tawakal kepada keputusan Allah Maksudnya, engkau harus memiliki keyakinan penuh dan merasa puas dengan keputusan apa pun dari …

Setiap anak ada rezeki

Setiap anak yang dilahirkan telah ditentukan rezekinya oleh ALLAH SWT. Dengan itu, ibu bapa secara langsung turut sama menumpang rezeki anak. Ada juga kes insan tidak mensyukuri kurniaan ALLAH ini dengan tindakan kejam seperti membuang anak mereka di merata tempat sehingga menyebabkan kematian. Ini bermakna dia juga membuang rezeki bersama anak tersebut. Pakar Motivasi dan …

Seminar Emas Public Gold Miri, Sarawak

Cara menghadiri: Daftar Nama penuh & no telefon anda melalui SMS/Whatsapp ke nombor 019-8884452 Walk-in ke lokasi Seminar di Auditorium Pustaka Miri Antara manfaat untuk hadir ke Seminar Emas percuma Public Gold adalah: Menambah Ilmu Tentang Emas Mendapat peluang membeli emas fizikal pada harga murah (0.5 gram) Mendapat peluang menjadi pengedar rasmi pada harga istimewa …

Pencapaian bersama Public Gold

Ia menjadi titik tolak untuk saya membantu orang ramai memulakan pelaburan emas cara tepat, selamat dan menguntungkan (insyaAllah). Alhamdulillah, dalam tak sedar, 2011 saya diiktiraf antara top dealer Public Gold di Malaysia dengan jualan peribadi melebihi RM3 juta setahun. Top dealer Public Gold 2010/2011 Top dealer Public Gold 2011/2012 Top dealer Public Gold 2012/2013 Top …

Co-Founder Bitcoin.com jual kesemua bitcoin miliknya! Ini sebabnya..

Pengasas bersama salah satu laman Bitcoin terbesar di dunia Bitcoin.com telah menjual kesemua Bitcoin yang dimilikinya dan membuat kenyataan bahawa matawang kripto ini secara digitalnya ‘tidak berguna’. Emil Oldenburg adalah chief technology officer (CTO) untuk Bitcoin.com menambah bahawa pelaburan dalam matawang kripto ini adalah pelaburan paling berisiko yang anda boleh lakukan. Ramai ketika ini yang gelap mata …

Senarai 30 penyimpan rizab emas terbesar di dunia

Nilai matawang global sering dikaitkan secara langsung dengan nilai emas. Standard Emas kini tidak lagi digunakan sejak tahun 1971, tetapi banyak negara dan institusi masih menyimpan rizab besar logam berharga ini. Berikut adalah 30 tempat menyimpan paling banyak emas, seperti yang dicatatkan oleh  World Gold Council setakat November 2017. Tempat #30: Mexico (120.5 tan emas) …

5 Keistimewaan Wealthcard Public Gold

5 Keistimewaan Wealthcard Public Gold Akhirnya, yang ditunggu-tunggu telah pun datang. Pembelian Public Gold Wealthcard goldbar seberat 0.5 gram, datang sekali dengan pakej diskaun yang sangat menarik. Hari ni saya telah dihubungi Public Gold Cawangan Kuching untuk collect discount voucher pembelian emas dan perak fizikal bernilai RM300! Kupon ini hanya valid untuk pembelian emas dan …

Cara Transfer Duit Maybank2u ke Tabung Haji Secara Online

  Transfer duit dari Maybank ke Tabung Haji Tapi sebelum korang boleh transfer duit Maybank2u ke Tabung Haji secara online, korang mesti dah daftarkan nombor akaun Tabung Haji korang kat Maybank2u. Untuk cara daftar akaun tabung haji dalam akaun Maybank2u korang boleh baca artikel berkenaan. Kita teruskan ke topik Cara Transfer Duit Maybank2u ke Tabung Haji Secara Online. 1. Setelah anda login …

Kenapa kita perlu simpan emas?

Ramai orang tanya saya, kenapa perlu simpan emas?  Saya tanya balik, kenapa simpan duit?  Apa beza simpan duit dengan simpan emas? Blog ini saya wujudkan adalah untuk ajak semua pembaca merungkai persoalan utama,  KENAPA KITA PERLU SIMPAN EMAS? Sebelum kita pelajari atau fahami tentang tips dan kaedah serta potensi simpanan dan pelaburan emas, kita perlu terlebih dahulu fahami KENAPA KITA …