APA KELEBIHAN

MENYIMPAN EMAS FIZIKAL

PUBLIC GOLD.

Nilai Emas Tidak Susut

1,400 tahun lepas Rasulullah saw membeli 1 ekor kambing dengan 1 dinar (4.25 gram emas). Hari ini kita masih boleh beli seekor kambing dengan 1 dinar.

Senang Ditukar Kepada Tunai

Emas aset fizikal yang paling mudah dicairkan. Bila simpan emas, kita tak perlu risau kalau nak pakai duit. Emas itu boleh dijual pada bila-bila masa dan di mana sahaja di seluruh dunia.

Emas boleh dijadikan modal pusingan

Sekiranya perlukan duit untuk rolling modal, gadai sahaja emas itu di ar-rahnu untuk dapatkan pinjaman. Bila dah selesai urusniaga, tebus balik emas tu. Akhir sekali, kita masih ada emas (yang dijadikan modal pusingan) dan keuntungan tunai (hasil bisnes).

Memupuk budaya menyimpan dengan berkesan

Dari sudut psikologi, bila simpan emas, kita akan rasa suka menyimpan, sayang nak jual dan nafsu berbelanja akan tertutup secara automatik!

0
Gram
Jongkong emas terbesar di dunia terletak di Muzium Toi, Jepun
0
Cawangan Public Gold seluruh Malaysia
Memudahkan urusan membeli dan menjual semula emas
0
gram emas
Jongkong emas terbesar Public Gold jual
0
Jumlah Pelanggan Hafizul Hakim
Saya mementingkan kefahaman ilmu sebelum mereka membeli emas
KELEBIHAN AKAUN GAP

PUBLIC GOLD

Serendah 1 gram

Anda boleh membuka akaun emas GAP serendah 1 gram setiap bulan

Disokong 100% emas fizikal

Emas yang dibeli secara akumulasi ini berketulenan 999.9 dan anda boleh mengeluarkan emas fizikal pada bila-bila masa di seluruh cawangan Public Gold.

Joint-Account bersama anak-anak

Anak-anak boleh membuka akaun GAP seawal usia 7 hari. Ibu bapa boleh ‘joint-account’ dengan anak-anak sehingga mereka berusia 18 tahun.

Kos Simpanan PERCUMA

Anda tidak lagi perlu runsing soal keselamatan menyimpan emas. Dengan GAP kos simpanan adalah percuma dan insuran dilindungi oleh Public Safe.

Pembelian & Penambahan emas secara ONLINE

Boleh beli/tambah simpanan emas pada 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Online statement disediakan untuk melihat jumlah simpanan emas anda.

CARA MEMBUKA AKAUN GAP PUBLIC GOLD
  • LANGKAH 1
    Rujuk harga terkini 1 gram GAP

    Layari website www.publicgold.com.my dan rujuk harga terkini GAP di ruang atas sekali sebelah kiri

  • LANGKAH 2
    Transfer/Bank in ke akaun GAP Public Gold (minima RM100)

    Transfer/Bank in ke nombor nombor akaun Public Gold Marketing:

    • Maybank – 5571 3923 8048
    • Public Bank – 3167 52 0833
  • LANGKAH 3
    Whatsapp Maklumat Pembelian

    Hantar format berikut ke 019-8884452 (Hafizul Hakim)

    1. Screenshot/ambil gambar resit jelas
    2. Nama Penuh
    3. No Kad Pengenalan
    4. E-mail
    5. No Telefon
    6. Introducer: Hafizul Hakim (PG000839)
  • LANGKAH 4
    E-mail dari Public Gold

    Dalam tempoh 24 jam, Public Gold akan menghantar e-mail yang mengandungi:

    • PG ID anda eg PG00111222
    • Temporary password

    Login dan tukar password baru anda.

  • Pengeluaran Emas Fizikal
    Anda boleh keluarkan minima 1 gram emas fizikal
    1. Untuk keluarkan emas fizikal, pastikan call dulu office Public Gold untuk inform jenis emas dan bila kita nak keluarkan emas fizikal. (24 jam sebelum)
    2. Pastikan ada baki minima 1 gram ditinggalkan untuk pastikan akaun GAP anda aktif.
    3. Anda cuma perlu membawa IC dan juga wang untuk membayar premium caj.
Akaun GAP – Cara terbaik simpan Emas

Kalau nak simpan emas secara konsisten, tak ada cara lebih berkesan selain daripada #AkaunEmasGAP Public Gold (PG). Itu cara TERMURAH dan TERMUDAH di Malaysia buat masa ini. G.A.P bermaksud Gold

Cara bijak memiliki 1 gram Batik Kraton dengan harga murah!

1 gram Batik Kraton ni merupakan item wajib ada dalam simpanan collector emas. Untuk pengetahuan anda, design 1 gram ni akan jadi item paling rare dalam sejarah Public Gold Indonesia. (Sebab ia

Buka akaun GAP dan anda bakal memenangi duit raya!

Peraduan istimewa sempena bulan June ini terbuka pada mereka yang baru nak memulakan simpanan emas menerusi akaun GAP Public Gold. Syarat adalah mudah seperti dibawah: Belum memiliki PG code Public Gold

Harga Emas Retail Public Gold dikemaskini. Check it out!

Public Gold telah mengemaskini  “Harga Retail” untuk item seperti dibawah ini. Di bawa saya sertakan panduan membeli emas di atas dengan harga yang #MURAH. Gold bar 0.5 gram – Nak beli

[Edisi Terhad]: Goldbar 1 gram Hari Raya Aidilfitri 2017

Kini penyimpan-penyimpan emas boleh mendapatkan emas edisi terhad design Hari Raya 2017 di cawangan Public Gold berhampiran dengan anda. Ada dua cara pembelian: Walk-in branch: RM220 Melalui akaun GAP –

LATEST FROM AURORA ITALIA

Check out the latest trends and modern techniques

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

Jika tak keberatan, share artikel yang menarik di facebook anda.

Terima kasih kerana sudi mengunjungi website saya! Diharapkan agar ada ilmu pelaburan emas yang saya kongsikan bermanfaat dan dapat dijadikan panduan kepada anda.

Facebook: Hafizul Hakim

Phone: (60) 019-8884452

Email: hafizul_hakim@publicgoldsarawak.com

ARTIKEL TERBARU HAFIZUL HAKIM

Pastikan anda memiliki ilmu emas dan pengetahuan kewangan yang betul.

Risiko Besar Jika Tidak Menyimpan Emas

Mari kita ikuti amaran dari Sheikh Imran Nazar Hossein tentang risiko TIDAK MENYIMPAN EMAS. Penerangan lanjut mengapa mesti simpan emas. Klik link ini: http://bit.ly/risikotaksimpanemas Untuk pertanyaan terus tentang emas dan

Cara Pantas Beli Emas Public Gold (Online)

Proses pembelian emas Public Gold adalah sangat mudah dan straight forward! Tanpa berjumpa dealer sekalipun, anda boleh place order sendiri secara online (dibuka 24 jam sehari), selesaikan bayaran dan collect

Ini Luahan Berani Mati Bekas Ejen DBI Properties.

CONFESSION DARI BEKAS AGENT DBI PROPERTIES Oleh: Pseudoscience Watch Tahun 2015-2016, saya register utk jadi ejen dbi properties, bayar rm300 dan hadir kursus dia sehari kat hq di ampang..mmg ramai yg

Apa yang kita boleh pelajari dari kisah Toys R Us bankrap

Baru-baru ini Toys R Us telah difailkan muflis. (Baca sini) Dengan hutang bertimbun sebanyak US$5 billion, Toys R Us secara rasmi difailkan sebagai muflis. Apabila memfailkan muflis, Toys R Us

Bro, Jangan Lepaskan Si Gadis Yang Ada 7 Sifat ni..

Kalau cari isteri pun mesti ada ilmu.. Nak cari calon isteri jangan letakkan kriteria utama yang berdahi licin saja. Pastikan yang mempunyai asas agama kriteria yang pertama. Tapi zaman dah berubah bro. Adalah

[Video]: Pendapat Sheikh Imran Hosein tentang Bitcoin

Assalamualaikum, Ramai di kalangan rakan-rakan saya bertanyakan tentang Bitcoin. Saya bukanlah orang yang arif tentang bitcoin sebagai matawang, justeru orang terbaik memberikan pendapat untuk kita terima dengan hati terbuka adalah

Parkinson’s Law dalam kewangan

Saya pasti majoriti daripada kita ada satu keadaan ini dikenali sebagai “Parkinson’s Law”. Maksudnya dalam perihal kewangan adalah… Lagi banyak pendapatan kita, lagi banyak perbelanjaan kita! Ini sememangnya berlaku dan

Homestay Bajet Kuching

Aaron’s Guest House: Budget Homestay Lokasi strategik di Petrajaya, Kuching Berdekatan dengan Masjid (20 langkah) Keperluan asas yang cukup sesuai Penjimatan yang banyak Insentif turut disediakan kepada introducer Promo sehingga

error: Content is protected !!